Tuesday, 11 December 2012

screen shot follower box






                                                               hello hary ni uyu nk
                                                      buat tuto yg direquest oleh syera k
                                                                                        


                                                                first ntuk buat kotak

                                                  follower yg like bwh ni tengok  dulu pic


                                                                          
                                                   first kite bukak dulu photoscape k
                                             kepada sesiapa yg tak ada photoscape
                                         kne dowload la dulu  sbab tuto ni ntuk
                                                          yg ada photoscape je~~




                 


                                                    bukak photoscape  tekan
                                                 dkat screen capture   lepas tu
                                          dia keluar kotak kecik  yg ada tulis capture
                                                      screen and bla bla bla~~~~
                                                                                            
                                                    lepas tu bukak balik blog awk
                                        and scroll smpailah awk nampak kotak follower awk k
                                                                        mcam pic ni k
                                                                                                                                        

                                                             lpas dh  nampak awk
                                             tekan dkat kotak kecik tadi yg dia tulis  capture

                                 full screeen tu k ~~ lpas dh tekan dia akn terbukak dkat photoscape kan
                                                             and then awk just tekan dkat
                                                    bwh penjuru photoscape tu ada pic yg
                                         like kanta ada  tolak dan tambah tu kan  awk tekan tambah~~

                            sampailah  kotak follower tu dkat ~~ dan ikut kesesuaian yg awk nk lepas tu
                                    awk tekan dkat crop and awk just perlu crop je kotak follower tu
                            dgn kata lain amik bahagian kotak follower tu ikut saiz yg awk nk k~
                                                  lpas tu awk tekan save the crop area k and dh siap~~
                                                           bleh save~


                       #sorry kalau awk tak fham koz ni first time buat  tuto hehe~~~