Friday, 28 February 2014

Sharingan eye

assalamualikum and good morning!! hari ni saya nak tunjukkan sedikit cara melukis dengan menggunakan paint tool sai tapi saya belum buat step by step ya sebab masa yang mencemburui kita. okey kat bawah ni saya ada buat satu lukisan mengenai mata sharingan apabila mula  nak melukis kita harus ada panduan bagi yang masih berjinak-jinak dengan tool ni
















dan hasilnya ialah 


Thursday, 27 February 2014

Doodling inspiration

          Im fall in love with doodle since i in year6 hehe

          sekilas lukisan menggambarkan ketenangan jiwa bagi ayu sendiri apabila ayu melukis 
ini akan menyebabkan ayu akan lebih tenang dan fokus kepada lukisan ayu dari sini ayu boleh merehatkan minda pada sesetengah pandagan orang di luar sana melukis merupakan satu cara terbaik untuk menghilangkan stress hehe 











Mini giveaway ARTisarainbow



TARIKH DIPANGJANGKAN SEHINGGA 
31MARCH

(tekan banner ntuk join)


Assalamualikum !
bersempena tahun baru ini ayu akan mengadakan 
satu giveaway kecil-kecilan sebagai
tanda penghargaan kepada semua rakan-rakan blogger
jemput join ramai2

SYARAT-SYARAT
follow blog ayu wajib
add facebook ayu wajib
copy code ni dan pastekan dlm entry 
untuk memudahkan anda join tak payah buat2 entry 

PEMILIHAN PEMENANG 100% RANDOM 
TANDA PENGHARGAAN PESERTA PERTAMA 
AKAN MENDAPAT HADIAH!!
HADIAH AKAN DITAMBAH

senarai sponser
Diyana Hani 
follow blog dan like page (2xtopap rm5)
eymasu word craft
*NEW*follow blog like page add fb(3x kain felt & 3xtapak banner) *NEW*
cik nana nordin(2xtopap rm5)
follow blog like page 
alya najlaa(1x kad exo)
klik link ni dan ni 
nor sabrina(1xtopap rm10 )
follow blog  like gambar 
iman zakaria(2xbookmark)
follow blog folllow instagram
maisrah ibrahim(3xcoin purse)
like page follow blog join group
lily loly (1xshisheido mask)
add fb follow blog
 sharina elyana (1xshisheido  mask & 1xlip masK)
follow blog  like page follow instagram (kalau ada)
butik sofeafiqa(20x kupon diskaun)
like page komen ''saya suka'' pada album ni
kraf ina nailofa (1x id card holder felt)
follow blog dan like page





                                           

                                  
                         




Thursday, 20 February 2014

senarai peserta mini giveaway

1http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
25http://smileon-secret.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
26http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
27http://mycutestrawberry.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
28 http://noorhanim94.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
29http://aisyasakura.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
30http://popchocomarsh.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
31http://airis-contest.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
32http://zyeerazan.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-artisarainbow.html
33http://luviza-98.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway.html
34http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/03/mini-giveaway-artisarainbow.html
35http://batrisyiagiveaway.blogspot.com/2014/03/mini-giveaway-artisarainbow.html
36http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2014/03/mini-giveaway-artizarainbow.html
37http://shafinazaina.blogspot.com/2014/03/mini-giveaway-artisarainbow.html
38

akan diupdate

Friday, 7 February 2014

blogger review!

hai assalamualikum selamat pagi hari ni ayu nk review seorang pemenang dari ga awal tahun by ninaaina ,, apa apa pun tahniah kerana terpilih jom jita tengok kelebihan blog ni http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/




comel kan blog ni btw kekuningan gitu agaknya owner nya memang 
minat warna kuning ye sebab hampir keseluruhanya gadjetnya 
mempunya sentuhan kuning dan telah membuatkan blog ni lebih menarik
dan ceria cakap pasal first impression memang diberi markah 80% sebab
blognya yang comel dan tidak serabut dengan gadjet-gadjet yang
tak berfaedah tahap loading pun cepat tau!
okey anda semua dijemput bw ke blog ni kerana di sini
ada menyiarkan entry2 harian yang tidak membosankan dengan 
banyak ilmu2 serta info2 yang dikongsi dan seikit sebanyak akan
memberikan ilmu baharu kepada kita semua tau
headernya simple dan kemas sesuai ntuk blognya yang comel tu 
okeylah sampai sini sja kali ini ayu harap anda beramai2dapat follow dan
ikuti entry menarik blog ini bye2 assalamualikum!

Saturday, 1 February 2014

Fantastic Giveaway By Syaza



Fantastic Giveaway By Syaza
Due date : 22 Mac 2014

Banyak Hadiah Menarik Menanti Anda !

Top Refferal (1 pemenang)

1 Blouse
1 Novel "Gadis Berniqab"
1 Shawl from Madinah
1 set produk kecantikan bernilai RM 40
1 helai shawl ( 2 ton )
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Top Refferal Kpopper ( 1 pemenang )

1 Peplum Blouse
1 set Exo December Fridge Magnet
1 Baju Infinite + 1 random button Exo
1 EXO Lay The Celebrity Poster
1 EXO Kai The Celebrity Poster
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Random
Skirt x 2
T-shirt Running Man x 1
Smurf Shoes Hp Plug x 1
Bantal berharga RM 50 x 1
Tudung bawal x 1
Tudung Bawal Plain x 1
Glitter Shawl x 1
1 Cathy Doll + 1 Compact Powder
Heartshape Stick x 1
Mustache Stick x 2
Cute Keychain x 2
Keychan Bear x 2
1 Hairclip + 1 Brooch x 2
4 bookmark + 2 brooch x 2
Topup RM 5 x 1
Topup RM 10 x 1
Baucer diskaun 10% x 5
Baucer diskaun RM 3 x 5
Transparent Header x 2
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5 x 1



*************************************************************

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet menjual pelbagai jenis pakaian yang sangat cantik dan membuatkan anda sentiasa tampak
bergaya . Harga pakaian yang dijual semuanya amat berpatutan . Antara salah satu koleksi Elvee Exclusive Closet
ialah Princess Maxi Dress . Ala-ala princess gitu :)

Photo

Berminat ? Lekas hubungi Elvee Exclusive Closet di Facebook .

*************************************************************

Butiran Diri Saya

Nama Fb :yuyu eyka
Nama Twitter : -
Nama Instagram :-

Syarat Longgar :

Link share gambar ElveeCraft :
Link Join Giveaway Luhan Wife :
Username WhoAA : 

Kalau korang tak buat syarat longgar tu pun takpe :)

Segmen "Saya Nak Tudung Bawal Roses"



hai assalamualikum hari ni ayu nak join satu segmen ni tau.. hadiah 
dia pun best2 apa lagi jomlah 
join sekarang peluang untuk menang sangat cerah!! tekan banner kalau nk join ya tq 

tag