Monday, 30 December 2013

14hadiah daripada contest blog tercute

assalamualikum hari ni ayu  buat entry ni sebagai tanda terima  kasih kepada sponser-sponser yang baik hati menawarkan hadiah yang menarik kepada contest tersebut dan alhamdulilah ayu telah memenagi 14 hadiah daripada sponser-sponser yang baik hati tu jom kita tengok senarai sponser !

Contest ini dianjurkan oleh Blog Opzzpinky dan disponsor oleh EymasuArol MubinSweetie CoolSiti AfipahAswa LeylaMira AmirahIma SalsuzaimaAqilah AzmyFatin DianaSuzlin Azreena,Rubiey ScarfAdda Sa'adaEca DwinkyGirang BatisahNabila MedanAlina AyuDiyana Boutique dan Jual Beli Crocheted
Terima kasih sponsor 

btw kalau tak keberatan marilah beramai2 follow diorang ya 

Own Design Book


                          own desing book 

tekan gambar di atas untuk terjah ke page!
assalamualikum hari ni ayu nak review page pilihan akhir tahun yang kedua!
alhamdulilah ayu sebenarnya dah lama tengok buku yang desing sendiri ni
tapi nak beli takada duit maklumlah duit pun mintak dengan mak ngan ayah huhu
insyaalah suatu hari nanti btw kepada sesiapa yang berminat jom lah bermai -ramai 
terjah page ni ada perkhidmat tempahan buku nota desing sendiri dengan hanya
harga Rm20 ringgit!! gempak kan desing anda boleh pilih sendiri nak letak gambar anda ke atau background buku tu tersendiri btw buku tu comel tau kreatif sangat!! jom kita tengok gambar
tempahan daripada costumer sebelum ini



                              KOLEKSI BUKU DESING SENDIRI 

Photo: Assalamualaikum.

Maaf admin masih belum sempat update design-design baru. Berminat nak order boleh whatsapp/wechat saya di 011.26341501.

hanya dengan tempahan rm20 ringgit buku impian anda bakal
menjadi realiti!!

Photo: For Seri (Kemaman,Terengganu)
elergant dan nyaman tengok desing ni~

Photo: For Wanie (Klang,Selangor)
wah so sweet!! kepada sesipa yang nk buat diari
boleh tempah yang macam ni tau 

Photo: For Farhana (Kuantan,Pahang)
dan kalau nk dihadiahkan kepada kawan rapat boleh lah desing 
macamni tau

Photo: For Farhana (Kuantan,Pahang)
untuk nota harian anda!

okeylah ini sahaja ayu rasa btw kepada sesiap yang berminat untuk membuat tempahan 
boleh rujuk sendiri ke page ni own desing book dan pm sendiri kepada admin
okeylah btw sebelum buat tempahan baca dulu apa yang admin pesan ni tau
Photo: Really for SERIUS buyer ONLY. Nak sedikit garang sebab ada customer yang diamkan diri lepas penat-penat bagi detail  then diamkan diri -Learn from mistakes
Photo: Akan kembali dengan design yang baru dan lebih menarik insyaALLAH. Moga ALLAH menjaga kamu semua yang menyokong admin di Own Design Book. Terima kasih.
okey selamat menempah ya!! assalamualikum

Review Jelitawani's

                                             (REVIEW JELITAWANI'S )

Y=YEAR E=END S=SALE
                     Assalamualikum dan selamat petang semua blogger! alhamdulilah ..
kepada semua muslimah-muslimah yang masih lagi mengalami masalah untuk memilih ataupun masalah untuk pergi ke kedai-kedai kerana kekurangan masa jangan risau! pada zaman yang serba moden ini apa-apa sahaja boleh dilakukan hanya dengan sekali klik! tertanya-tanya macam mana caranya ?? semestinya anda perlu segera melayari laman web https://www.facebook.com dan taipkan sahaja nama Jelitawani's yang hebat yang mudah dan yg tepat!! . kalau mak-makcik yang jugak berminat jangan segan-segan bertanya dan disini saya sendiri akan memberi step demi step kepada anda!! semua.......

                                                               (STEP 1)
pertama anda semua buka laptop tekan google chome 

kedua tulis facebook di google



ketiga masukan username dan password
keempat cari nama jelitawani's

kelima jangan lupa like ntuk mendapat kan info terkini

keenam tekan album dan pilih album mana nk dipilih

ketujuh pilih album dan baca detail yg diberi
dan 
akhir sekali pm maksudnya 
tekan buttom message di page

8langkah mudah hanya di Jelitawani's 
gaya tudung terkini!

sekali lagi nk nampak jelita menawan sopan ayu manis wanita melayu terakhir da boom!!
apa lagi mari beramai-ramai serbu fanpage fb JELITAWANI'S bnyk pilihan menarik menanti anda!
 J=jangan ragu-ragu untuk membeli di JELITAWANI''S kerana insyaalah barang yang dibeli                akan sampai dengan selamat ,,
        jumlah barang ataupun stok di jelitawani insyaalh masih cukup dan keluaran terkini banyak!
        jaminan insyaalah jelitawani akan memberikan jaminan harga yang berpatutan dan kualiti               barangan yang memuaskan!

E=elakan pembaziran hanya di jelitawani minyak kereta anda akan selamat dan boleh jimat duit           kerana dapat elakan ke kedai untuk membeli selendang!


L=langkah bijak dengan membuat pilihan memilih jelitawani sebagai online shop pilihan anda
        nak tahu kenapa ianya diminati ramai.. mudah membuat rundigan barangan berkualiti!


I=intensif jelitawani satu jalan inisentif lain untuk memudahkan anda membeli selendang!


T=terbaik ! jualan selenddang serta barangan yang bermutu ditawarkan kepada pelanggang                 insyaalah kalau beli disini tak akn rugi dan menyesal!!

A=Atas talian!! oleh itu jangan gaduh dan gopah hanya gunakan langkah yang bijak dengan satu          klik anda dapat memilih serta bergaya dengan selendang-selendang yg elergant hanya di                  jelitawani's


w=WOWW! semestinya perkataan pertama keluar dari mulut anda apabila sudah membeli dan             melihat koleksi selendang disini!!

A=antara kedai online terbaikk di facebook jugak mendapat sambutan dan bnyk pembeli!


N=NEWEST! terbaru derr antara koleksi2 tudung dan barangan yg disediakan semuanya terbaru          dan bergaya!!



I=impian menjadi kenyataan dengan bergaya bersama barangan jelitawanis
     



Sunday, 22 December 2013

STIKY POST VOL.1 SENARAI GIVEAWAY EZZAINY PYSSLA BEADS& HAMA BEADS

promotion senarai contest&giveaway 
1:GA SIRI III------>https://www.facebook.com/photo.php?fbid=626031210789667&set=a.383923775000413.85017.383408661718591&type=1&comment_id=2011694&ref=notif&notif_t=like
2:1ST GIVEAWAY---->https://www.facebook.com/photo.php?fbid=602530496473072&set=a.383923775000413.85017.383408661718591&type=1&theater

jom beramai-ramai join giveaway diatas banyak hadiah menarik yang ditawarkan !! 
terjah sini untuk mengambilo bahagian!! ----->SINI
aATTENTION LIKE PAGE DULU TAU!!
apa yang menarik di page ni ada pelbagai beads bermutu dujual secara online dengan harga berpatutan!!

Photo: Assalamualaikum dan Salam Jumaat...Selamat Pagi Semua..Untuk hari ini, Admin lancarkan Giveaway Siri III 20/12/2013Hadiahnya x81000pcs Hama Mix Beads 25pcs US Pastel Beads 25pcs US Mix Beads 25pcs US Blue Greeny Nature Themes25pcs US Mix Neon Beads 1pcs Small Pegboard3pcs Keychain 3pcs Jumpring3pcs Colourful Bell2pcs Shaking Eye1pcs Ironing Paper * Syaratnya :1) GA ini akan tamat pada hari Rabu 25.12.2013, tepat pukul 11.59am.2) 8 Pemenang yang memiliki likes paling banyak akan diumumkan pada selepas Jam 12.00 tgah hari3) Untuk tidak terlepas pandang kali ini, peserta-peserta hanya perlu pos comment " Saya Nak Menang Hadiah Siri III" di bawah post ini sahaja. ( Jgn post benda lain selain 6 perkataan diatas, anda boleh menggunakan REPLY dibwh every post untuk chat  )4) Kawan-kawan anda akan like comment anda dibawah ini, 5) Sesiapa sahaja boleh mengambil bahagian, dengan syarat Like our PAGE first, WAJIB .Semoga Berjaya
GA SIRI TIGA BARU SAJA DILANCARKAN DAN TAMAT PADA 25 NI!!

GA first akan tamat 28 ni cpat join!!

Saturday, 21 December 2013

Ezzainy Pyssla Beads & Hama Beads

Assalamualikum semua warga blogger!! hari ni ayu dan buat pilihan ntuk review atau promote ataupun entry fanpage pilihan akhir tahun bagi blog ayu ni tau...
tujuan ayu buat review ni ialah ntuk membantu peniaga-peniaga online meluaskan lagi pasaran mereka kepada anda semua.. dan insyaalah kalau ada rezeki bilangan pembeli akan lebih menaik dari masa ke semasa ... okey fanpage pilihan ayu pada kali ini ialah fanpage online shop
EZZAINY PYSSLA BEADS&HAMA BEADS ayu yakin yang ramai peminat beads di luar sana sudah lama mengenali fanpagee ni kan,, apa tak kenal liker dah pun mencecah 1270
ciri2 yang ada pada fanpage ni yang membuatkan ramai pembeli dan juga peminat beads tak boleh lupakan dan tak boleh berhenti daripada beli beads kat sini ialah kerana
kepandaian dan sikap peramah admin page tersebut yang selalu menganjurkan segmen ataupun contest serta giveaway di page diorang,, tak dapat dinafikan yang boleh juga dikatak page ini tak akan berhenti daripada pelawat2 baru yang berminat ntuk survey serta join ga di page diorang pembeli remaja serta peminat setia dorang tak kan pernah jemu like serta update mengenai page diorang kepada umum.. ayu yakin satu hari nanti pasti masuk akhbar ataupun majalah insyaalah... #tak lupa jugak ayu salah sorang peminat beads di page ni tau.......


                                  JOM TERJAH PAGE BEADS ONLINE SHOP NI!!
                                 Ezzainy Pyssla Beads & Hama Beads
 okey sangkaan pertama korang kalau terjah ke page ni pasti korang terkejut nk tahu kenapa 
sebabnya ialah kerana banyak gambar2 beads yg cantik serta banyak contest yang dilancarkan kalau korang tak caye usha sikit dekat bahagian komen page ni konfirm sampai beratus ratus komen dan like!!

antara pakej yang disediakan dengan harga berpatutan!!



pelbagai warna beads yang bermutu!

ha.. awesome tak semestinya awesome memang rambang mata korang 
apa lagi nak tengok lebih banyak beads serta art2 kreatif meh lah terjah sini

sumber!:gambar copyright by Ezzainy Pyssla Beads & Hama Beads

Friday, 6 December 2013

CONTEST BLOG TERCUTE BY SHARINA


Assalamualaikum
Psttt~ Blog Opzzpinky mengajak anda untuk join CONTEST BLOG TERCUTE dengan syarat mudah (Like Fan Page Sponsor SAHAJA), pelbagai hadiah seperti Topup, Duit Cash, Shawl, Keychain, Vcoa, CD, Bookmark, Baju, Mask, Dompet, Inner Bawal, Brooch menanti anda..wahhh !!
6 Dis - 27 Dis 2013

Sebanyak 40++ hadiah untuk dimenangi..mari cuba nasib :)
<klik>
Pemilihan Pemenang berdasarkan Blog Tercute dari like terbanyak di fan page Blog Opzzpinky dan dari sha, Random dan top referrel..
Contest ini dianjurkan oleh Blog Opzzpinky dan disponsor oleh EymasuArol Mubin, Sweetie Cool, Siti AfipahAswa LeylaMira AmirahIma SalsuzaimaAqilah Azmy, Fatin DianaSuzlin Azreena, Rubiey Scarf, Adda Sa'ada, Eca Dwinky, Girang Batisah, Nabila Medan, Alina AyuDiyana Boutique  dan Jual Beli Crocheted
header

body blog




Tuesday, 3 December 2013

Banjir ohh Banjir...

hai assalamualikum.. hujan masih tak berhenti dari semalam lagi.kat kg ayu ni dh mula naik air tau nk-nak dekat kawasan berpaya dekat dengan JPJ ..kat jalan tu lah biasanya ramai yang lalu untuk pergi ke bandar kalau dari kg ayu..hmm mungkin ramai aktiviti yang tergendala skarang ni tau..okey walau apa pun hari ni kakak ayu pun tak boleh pergi pejabat sebab kan air yg dh melimpah naik hingga ke atas jalan raya tau... pagi tadi ayu dan ayah sempat jugak pergi chek out dulu caman keadaan paras air tu sebelum kami boleh melintas tapi rupanya kereta kami tak leh lepas atas fakor-faktor sepertimana dibawah
-kereta terlalu rendah
-bimbang akan keselamatan
-kereta almaklumlah dh lama
-dan air yang deras

btw pagi tadi kami sempat lagi tengok gelagat kereta yang cuba melintasi jalan yang dinaiki air tu ..
ada yang macam nk terbawa-bawa oleh arus yg deras tu dan ada jugak yg keretanya mati sekeerat jalan tau..sampaikan ayu pun tergelak sakan dlm kereta hehe...
takde gambar ntuk dikongsikan pasal air naik dekat JPJ tapi jom tengok gambar yang ayu dh snap pagi tadi dekat kg.besol yg ayu pergi tinjau lokasi dgn ayh dan kakak sebenarnya nk tengok keadaan air di kawasan rumah nenek kami yang lama ditinggalkan apapun sempat lagi jln2 sambil snap gambar tau...

KAWASAN KG.BESOL LAMA
okey bila first sampai tu air dh naik sampai ke pagar depan tapi tak lah banyak lagi mungkin tak melepasi lutut kot..
jom tengok gambar btw sorry kalau gambar tak memuaskan maklumlah camera handphone je
ni dekat kawasan rumah atuk dan nenek

air dh mula naik sikit demi sikit

pandagan atas

ni kawasan jalan ke kebun dh bnyk air


KAWASAN JALAN BARU BESOL
okey gambar kat bawah ni ialah gambar dekat kawasan jalan baru yg sekarang dlm proses
ntuk penyambugan jalan tapi ayu tak sure jalan ntuk kemana 
jom tengok gambar kat bawah ni btw masa mula2 sampai terkejut jugak sikit sebab airnya dh
tinggi dan berwarna coklat apapun air ni mingkin dari air tasik puteri
yang takutnya siap ada pusaran lagi tu jom tengok!!


pusaran yang mulanya kecil tapi masa kami duduk kat situ terdegar bunyi yang amat menyermkan 
seperti satu pusaran yg besar entah tak tahu nk cakap camna 
lama kelamaan jadi besar sbab hujan semakin lebatt





air yg semakin derass!

pusaran dari jarak jauh

gambar pusaran yang semakin membesar

dan semakin laju




okeylah sampai sini dulu entry ayu pada hari ni ntw jangan lupa akan faktor keselamatan pada musim banjir ni tau ingat SAFETY FIRST jangan main air sangat tau hehe..